Gott nytt år

2010-12-31 @ 11:40:41

I dag är det årets sista dag och jag sitter och sumerar året som gott.

Året har innefattat både motgångar och framgångar och då tänker jag främst på min utbildning och arbete.

Jag har lovat mig själv att inte avge löften men däremot mål som jag vill uppnå i och med det nya året.

1. Jag och Ingrid ska försöka att låta bli godis och i stället bara äta chips och dricka loka och skippa det onödiga sockret. Jag ska försöka med en ny diet som går ut på att äta fett och inga kolhydrater.

2. Bli mer egoistisk tänka mer på mig själv göra saker för min egen skull och rå om mig själv.

3.Bli mer hälsosam med fler promenader, massage och mindre stress.

                        JAG ÖNSKAR ALLA ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR <3<3<3

Näst sista dagen på året

2010-12-30 @ 19:15:12



I dag är de näst sista dagen på året och jag har bestämt mig för att ha vissa mål uppsatta under 2011 men mer om de i morgon, måste fundera mer =)

Har varit och handlat lite till morgon dagen vi blir hemma hos mamma och pappa och firar med god mat och dryck och spenderar natten i västbyggeby. Nyårsplanerna har sett likadant ut sedan jag fick barn för jag är ensam me henne till största del, visst skulle hon kunna va hos pappa sin eller mormor och morfar men nyår känns inte lika viktig som när man va tjugo då de planerades i förväg de skulle va kläder, smink, hår och vilken dricka man skulle ha.

Nu myser jag helst tillsammans me de människor som står nära oavsett om de är vänner eller släkt

Kommer ni avlägga några nyårslöften??

Underbar kväll

2010-12-30 @ 10:22:32

God morgon eller god förmiddag!!

Gårdagen va helt outstanding=)

Som jag tidigare skrev så va vi på spa igår kväll och i dag mår jag riktigt bra både i kropp och själ känns som ett bra avslut på året att få rå om sig själv.

Som ensamstående mamma är inte att unna sig själv prio ett men from nya året ska jag ha som mål att rå om mig själv mer och vara mer egoistisk att verkligen unna mig bra saker.

Vi åt gott och drack gott dock alkoholfri då jag tog  bilen. Bubbel och bastu samt ansiktsmask och peeling så i dag känns ansiktet som en baby rumpa, det är något jag ska börja unna mig mer att ta tid till att sköta min hy bättre att göra fler masker och inpackningar.

Nu ska jag ta en kopp kaffe till sen ska vi ut me hundarna och ev få lite fotvård av syster som sagt nu vill man bara ha mer och mina trötta fötter skulle behöva lite ompyssling.

Bjuder på lite bilder från kvällen och kan bara konstatera att vi ser inte riktigt klok ut men vi fula ner oss så va lugn vi ser inte ut sådär och btw de är chokladmask vi har i ansiktet.







Annica och Marie verkar ha väldigt skoj =)

syster och jag med chokladmask

 

Dag 3 mina föräldrar

2010-12-30 @ 09:35:52

hej och gomorgon

I dag är de dags för punkt tre. Mina föräldrar

Mina föräldrar består av mamma Carin och pappa Rolf. Mamma är 63 och pappa är 65. När jag var liten tyckte jag mina föräldrar va jätte gamla jämfört med mina vänners men om man ser på hur de ser ut i dag så är 32 och 34 ingen ålder att få barn men på den tiden fick man oftast barn rätt tidigt.Mina föräldrar är fortfarande gift efter 40 år vilket jag verkligen ser som en bedrift. Jag tror att i dag ger man upp för lätt och jag tror inte heller att deras äktenskap har varit på topp alla gånger men istället för att gå skilda vägar tar dom sig igenom det.

Min mamma är hemma eftersom hon är sjuk sen flera år tillbaka men har jobbar inom psyriatin och pappa jobbar på sjukhuset, han skulle ha gått i pension i våras men har fortsatt att jobba, antar att han inte klarar av att vara hemma, han är en rastlös själ.

Mina föräldrar har alltid stått mig nära speciellt pappa när jag var liten men i dag har jag och mamma bäst kontakt med varann tror att vi är mer lik varann än vad jag och pappa gör, vi drar inte alltid jämt.

Mina föräldrar har inte alltid haft de så lätt me mig enda sedan barnsben har jag haft en otroligt stark vilja och velat stått på egna ben och kanske inte valt de bästa vägar att gå. Jag kan tycka synd om mina föräldrar i bland vad de har fått genomlida genom mig i min ungdomsrevolt. Men de finns inge ont som inte har nå gott me sig det har gjort mig till den människa jag är i dag full av insikter och stor livserfarenhet, jag tror att jag va tvungen att bli vuxen något för tidigt eftersom min mamma blev sjuk under min ungdomstid och hade inte den orken att tygla en vild tonåring som sökte efter sin identitet. Jag klandrar henne abolut inte!!

Pappa och min bror är nog de som är mest lik varann med att allt ska hända och de ska ske fort samt att de har ett rätt hett temperament men även jag kan ha det, min mammas sida härstammar från finland så kan de va så att man har ärvt de från min mammas sida men även ett jäkla sisu vi kvinnor i våran släkt vi kan vi inget kan slå oss ner utan vi reser oss igen som en såndär leksak man puttar på men den kommer tillbaka igen utan att ramla.

Pappa är enormt praktiskt lagd han är enorm på att snickra, måla göra en trädgård till ett mästerverk. jag tror jag ärvt min kreativa sida från han att hålla på med något praktisk att få utlopp för min kreativitet.

Sedan jag fick barn står min mamma och pappa mig närmare än någonsin och de avgudar sitt barnbarn vilket från hennes sida är ömsesidigt<3

Även om jag aldrig säger de så älskar jag mina föräldrar även om vi långt i från alltid är överens.




Katastrof

2010-12-29 @ 16:33:42

Hmm att jag aldrig lär mig!!

Tänk en bild framför er på en flodhäst i Kate Moss bikini... ja så kan man säga att jag ser ut just nu min bikini från i somras är på tok för lite och kanske inte så konstigt med + 8 kg så är de rätt logiskt men tror ni jag tänkt på de,näääää

Har inte badat sen i somras så jag har lixom inte lagt stor vikt vid att jag haft den liggande i garderoben men nu för en timme sen skulle den på, och jag fick verkligen en CHOCK i spegeln med tuttar som är nästintill dubbel så stora och en rumpa som mest passar på två personer...

Tur att de bara kommer vara tjejer där i kväll men jag kommer därmot inte bjuda på nån bikini bild.

Men jag kommer att fota lite och visa hur mysigt de är där och kanske ett kort på de andra pumorna om de vill leka slitz ;)

Ha en fin kväll over and out<3<3<3


09:41

2010-12-29 @ 09:49:05

Godmorgon Ondag!!

I dag blir de en dag utan något som helst planerat dvs på dan då. Jag och Ingrid sitter nu och myser med frukost och tv på. Har just lyssnat tusen ggr typ på Mikrofånkåt och skaka rompa JAA ni läste rätt de är Ingas favvo låtar just nu =)

Få se om vi klär på oss om en stund och går ut o leker i snön och passar på att släppa Affe i hundgården, hoppas de är nån annan hund där så han får leka av sig lite.

I kväll kommer Johan och hämtar Ingrid för hon ska sova där medans jag och ett gäng tjejer ska på spa och mysa me god mat, bubbel och bastu =) ska bli skönt att rå om sig själv lite.

Ha en bra dag mina vänner

Dag 2 min första kärlek

2010-12-29 @ 09:18:32

Min första kärlek var på vårterminen i åttan i en kille som heter Robert han va tre år äldre än mig. Jag kan än i dag komma i håg hur jag kände och att de var en känsla jag aldrig någonsin kännt innan, pirret i magen och hjärtat som slog fortare så fort jag tänkte på han.

Det va speciellt spännande att han va äldre och mer erfaren något jag absolut inte va.... historian blev kort men jag är glad att jag verkligen fick uppleva att vara kär. Olyckligtvis blev han mer intresserad av min bästa kompis vilket tog väldigt hårt, men killar i den åldern vill betydligt mer än en oerfaren fjortis som knappt hade kysst en kille innan.
Jag är glad att jag väntade på den rätta istället för att ge mig till en kille som egentligen inte va lika intresserad som jag va.

Jag kom ihåg att det va jag som tog kontakt med honom jag ringde helt enkelt upp han men jag kan misstänka att jag lät oerhört nervös och jag kom i håg att jag trodde jag skulle dööö men jag varken dog eller skrämde iväg han.
Nån vecka senare blev vi bjuden på fest hem till han, ,min första riktiga fest utan lekar och saft. Jag kom i håg att jag och Anna åkte buss dit och väl där blev vi bjuden på dricka men jag hade aldrig tidigare druckit så jag drack jos.

Kärleken blev kortvarig men när jag i bland hör talas om han eller tänker tillbaka kan jag inte låta bli att le och tänka på vad gulligt de va och hur liten jag va jag var ju bara barnet men trodde jag va vuxen med på tok för mycket smink och bomull uppstoppade i bh för att fylla ut de små lingonen =)


Det är nå speciellt med tonårskärlek den är så ren och fin , oskyldig men ändå på fullt allvar det kändes som att jag skulle döö den dagen jag inte fick träffa han mer. Men det tog inte lång tid innan jag fick uppleva kärlek igen och denna gång var det mer ömsesidig kärlek <3<3<3

 

Fika

2010-12-28 @ 19:32:03







Efter lunch drog Lisa och jag med barnen upp på köpis och kollade runt blev även i dag lite rea shopping

men mestadels till Inga men även lie till  mig, vi hann även med en god fika på Madame och som ni kan se så passa jag på att svulla ordentligt lika bra att ligga i medans man får för efter nyår ska jag och Inga ha nyårslöfte som innebär inge godis men ok fika får man göra bara de inte blir en sån här om dagen

Dag 1 presentera mig själv

2010-12-28 @ 16:41:41





Jo vem är jag??
Hmm kan nog säga att jag är en kvinna i mina bästa dar har lagt ungdomsåren bakom mig och befinner mig i ett stadium där jag vet vem jag är och har nått mina mål jag vet vad jag vill med livet. Det har inte alltid varit så utan var nog en sökare i ungdomsåren och var rätt vild och impulsiv och ju mer förbjudet saker va ju mer lockade de mig... Jag har upplevt händelser som jag inte ens önskar min värsta fiende men genom terapi i vuxen ålder har jag lärt mig att bearbeta och gå vidare, tänk om man hade gjort de när de begav sig vad mycket sorg och smärta jag kunnat bespara mig.

I dag har jag tydliga mål me livet och känner mig tillfreds med livet och känner mig lycklig lottad som är frisk utbildar mig till ett yrke som jag brinner för,har en underbar dotter på fem år som jag älskar mest i hela världen.

Jag är singel men finns någon jag träffar i bland;) självklart längtar jag efter att dela livet med men är på tok för kräsen och en  ensamvarg med mina rutiner.

Barn vill jag gärna ha helst flera st om jag får välja, så skulle inte vara fel att träffa någon och börja sätta fart med att göra barn, ,men skulle aldrig i livet sätta barn till världen med bästa första kille!! det ska kännas rätt =)

Hmm fritid vad är det?? ensam mamma som jobbar, pluggar och har marktjänst hemma... men försöker få in att träffa mina kära vänner så fort tillfälle ges.

Film, musik och kläder och inredning är något som intresserar mig.
Hade planer ett tag på att utbilda mig till inredningsarkitekt.

Just nu njuter jag av att ha jullov tillsammans med min dotter och vi laddar upp batterierna inför en förhoppningsvis händelserik vår.

Lite kort om mig själv och nu när jag läst igenom vad jag skrivit kan ja tycka att de låter som en jobbansökan ;) men som sagt mitt liv i korthet.


Lista

2010-12-28 @ 11:13:33



Dag 1 – Presentera mig själv. 
Dag 2 – Min första kärlek.
Dag 3 – Mina föräldrar.
Dag 4 – Det här åt jag idag.
Dag 5 – Vad är kärlek.
Dag 6 – Min dag.
Dag 7 – Min bästa vän.
Dag 8 – Ett ögonblick.
Dag 9 – Min tro.
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
Dag 11 – Mina syskon.
Dag 12 – I min handväska.
Dag 13 – Den här veckan.
Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
Dag 15 – Mina drömmar.
Dag 16 – Min första kyss.
Dag 17 – Mitt favoritminne.
Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
Dag 19 – Detta ångrar jag.
Dag 20 – Den här månaden.
Dag 21 – Ett annat ögonblick.
Dag 22 – Det här upprör mig.
Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
Dag 24 – Det här får mig att gråta.
Dag 25 – En första. 
Dag 26 – Mina rädslor.
Dag 27 – Min favoritplats. 
Dag 28 – Det här saknar jag.
Dag 29 – Mina ambitioner.
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Denna lista kommer jag att börja med i em/ kväll men nu ska vi göra oss klara för att åka

Tisdag

2010-12-28 @ 10:15:03

Morning!!

Vaknade nyss av att Ingrid väckte mig att hon va hungrig. Alfons va uppe vid fyra och sprang omkring vet inte vad som flög i han men de slutade med att vi va ute och gick vid fyra tiden och jag va inte skit pigg om man säger så...sen kom Ingrid vid fem och skulle ha frukost. Sen gick jag och la mig och Inga satt o väntade på att bompa skulle börja.

Pratade med Lisa nyss och de blev inge pulkaåkning i dag de va för mycket snö!! så de gick inte att åka men vi åker med Mikaela och Emil och Lisa och Tindra till hagaström och åker skrillor.

Vi hörs senare många kramar till er <3

Kväll

2010-12-27 @ 19:38:09

phuu nu är de kväll...man känner verkligen av att det är lov och ledighet för dagarna går sakta och man hinner så mycket jämfört me annars.

Lisa och Tindra stannade på middag, kyckling fajitas =) och barnen lekte på som bara den men man undrar ju hur två barn kan lyckas stöka ner och verkligen riva fram allt!! men huvusaken de har skoj och städer efter sig. Prata me Karro tidigare och de undrade om vi hade lust att dra ner till sthlm till nyår , visst de låter jätte skoj men har lovat mamma och pappa men jag ska bestämma mig i morgon.
Skulle va kul att se hur Linus bor och skoj för barnen att få leka lite eftersom Xander kommer flytta inom kort så de känns som vi måste ta tillvara på de tillfällen som ges. Även om inte de ska flytta långt så blir de inte att ses dagligen. Det kommer att bli tomt när de flyttar :(

Nu har jag precis nattat Inga och ska invänta program på tv nån svensk serie som skulle börja i kväll.
Bjuder på lite bilder nedan, Inga äter typ ingen mat utom köttbullar och korv så hon gjorde en egen fajitas med köttbullar och enligt henne hade jag gjort sååå god mat, jodå i bland kan man lyckas, mamma scan och fajitasbröd, jodu de är matlagning på avancerad nivå.




Mysig dag

2010-12-27 @ 16:41:38







I dag har vi haft en jätte mysig dag på ishallen tillsammans med familjen Tärnström men skridskorna till mig blev hemma i dag.

Ett minus dock att kafeterian va stängd så fika fick vi göra hemma.

Skridskor

2010-12-27 @ 10:13:22

Godmorgon!!

I dag tog vi sovmorgon så sköönt jag lurade Ingrid att de va natt när hon vaknade så vi somnade om. Pratade just me Lisa om vad vi skulle hitta på i dag vi bestämde att vi ska gå och åka skridskor på ishallen.

Vet ärligt inte om jag vågar åka då jag inte åkt sedan i sjuan, jag provade i forsbacka en gång när Ingrid va liten och de slutade i katastrof!!! jag vet inte om jag har mod nog att skämma ut mig.

Nu ska jag ta och röja upp lite i rövarkulan innan vi gör oss klara, fattar inte hur de kan bli rörigt på enbart en dag....

Återkommer senare med bilder från dagens bravader.

Ha en fin dag alla vänner, btw har nån jäkel snott min spade som jag skottat med varje dag så nu kommer man knappt ut ur porten, grrrrr låt andras saker vara!!!

Annandag jul

2010-12-26 @ 18:18:04












Hej alla vänner hoppas ni haft en bra jul=)

Vi har verkligen njutit i fulla drag med god mat gott sällskap och mycket, mycket mys <3

Julaftons morgon kom johan (ingrids pappa) hit och åt grötfrukost med oss och lämnade paket.

Vid lunch tid åkte vi hem till mamma och pappa även bror med familj var där sen kom syster och hennes familj. Jag tror de va längesen jag åt så mycket. Julen va lyckad trots sjukdomar hos flera i familjen. Ingrid fick jätte mycket fina julklappar=) jag fick den fina burken ovan av Ingrid som hon gjort och stoppat pepparkakor och äppelgodis i , sååå fin <3

igår va de meningen att jag och Ingrid skulle ha julmiddag men eftersom varken mamma eller pappa va pigg och Ingrid hade misstänkt öroninflamation så beslöt vi att ställa in utan jag lagade mat hemma hos dem och vi blev kvar där till i dag.

Åkte i väg till köpis och trängdes med alla andra reafantaster men jag hittade en hel del, var även in på stadium och hittade kläder både till Ingrid och mig.

Nu myser vi i soffan med gröt och bompa och tror de blir en tidig kväll för lillan då hon varit igång hela dan.

Hoppas de inte snöar i morgon så vi kan åka pulka eller skridskor. Ska kolla ishallen vilka tider de har friåkning.

Ha en fortsatt trevlig julhelg<3















































Nu är skinkan klar

2010-12-23 @ 22:10:17

Phuu nu är julskinkan klar, de va första gången jag kokade skinka själv och jag tror de blev bra har inte vågat smaka än, jag låter Affe smaka först för o se om den är ätbar.

Men fy va äckligt när man skulle ta bort fettet uch då slog de mig att de är faktiskt grisarsle vi äter... men de är ju gott så varför inte. Har till och med griljerat och den är fin för att va en skinka.

Ingrid sover så gott vi hade en diskussion om hur de ska gå fort till i morgon, hon lyssnade på min ide som jag jämt gjorde upp till tjugo års åldern att sova tidigt, jag kunde gå o lägga mig riktigt tidigt för att jag ville att de skulle bli julafton. Nu för tiden tycker jag att de är mysigt att slå in klappar, dricka julmust och ha bingolotto i bakgrunden. Har köpt en lott men hann inte me att spela men får kolla i morgon om ja vunnit en bil =) hoppas hoppas.

I dag va jag och storhandla men attans va folk men de gick relativt fort, sköönt me shopexpress. Hann även in på systemet där jag är typ 2 ggr per år.

Klapparna är klara och inslagna känns skönt, funderar bara hur jag ska preja ner nå paket i trånga julstrumpan, jag får väll hänga de utanför. 
Hittade en sån sjukt söt klänning till Inga en sån som hon verkligen vill ha men som jag själv kan tycka är too much men kunde inte motstå den.

När vi kom hem hade Karro och Xander varit hit me julklappar och jag snabbade mig över med mina till dom. Lisa och Tindra kom hit ett tag och vi bytte julklappar med varann och fikade lite=)

Nu sitter jag som en fet julskinka i soffan och njuter av att den riktiga julkänslan verkligen har infunnit sig.

Ska försöka slänga in ett blogg inlägg i morgon.

Kram och ha en skön kväll



Dan före doppardan.....

2010-12-23 @ 08:19:00

Godmorgon i stugorna=) har sovit som en kratta, misstänkte att de va fullmåne och mycket riktigt. Jag fattar inte varför jag sover så dåligt just de nätter. Sitter och dricker kaffe Inga äter glass. bra frukost va?? men är man sjuk så är man;) haha de har tydligen sina fördelar.

Ska snart göra mig klar och vänta på att mamma kommer hit och passar Inga så jag och syster kan åka upp på köpis. Måste hitta nå kläder till Inga att ha på sig i morgon.
I går la vi julklapparna under granen och kan säga så här att ja va lite nervös över att hunden i huset skulle ta dem eftersom han snor de mesta som ligger på golvet men han hade hållt sig ända till i morse när jag smög på han då stod han o spana vilket paket han skulle ta och vips snodde han ettt och sprang i väg. Han kom inte så långt utan släppte och såg så skyldig ut stackarn.
Däremot snodde han en julkula igår från granen.

Nää dags att rappa på lite kan inte sitta här ska va på köpis vid nio.

Ha en fin dag mina vänner, all kärlek till er

Ohhh va skönt nu är de klart

2010-12-22 @ 20:30:01








Oj vilken dag och vad mycket jag hunnit med.... Började som sagt städa och de tog verkligen längre tid än jag trodde men nu är de skinande rent och all tvätt är klar me.

Hade Ingrid till hjälp och de va så gulligt för hon ville göra julfint hon me =) Hann även ut me Affe ett par ggr mellan jag gnodde på.

I dag har vi även hunnit med och baka ny kola eftersom vi inte kunde hålla oss och åt upp den förra satsen. Vi bakade oxå jätte goda saffrans biscotti.

Nu är både jag och Inga trött efter en lång dag vi ligger i soffan som två slakt jag sitter och väntar på att håret ska torka jag slängde i en ny färg och ärligt det ser ut som skit än så länge.

Ha en bra kväll puss puss

Städ & tvättdag

2010-12-22 @ 10:07:51

Godmorgon=)

I dag står städning och tvättning på dagens att göra lista. Ingrid är piggare i dag hon har sovit konstant i tolv timmar så nu är hon lite bättre men hon har fortf lite feber och hosta.

Sitter nu och väntar på att maskinrna ska bli klara. passar på att tvätta överdragen till soffan eftersom de är i tyg och vitt, bra va med vit soffa och fotölj när man har hund och barn ?? ;)

ska även gno på här hemma så de blir julfint och ugnen ska få sig en omgång och bädda rent i sängarna? hur ofta byter ni sängkläder, jag byter minst  1 ggr i veckan.

I morgon ska jag storhandla och göra klar sista julklapparna, min snälla mamma kommer och passar Ingrid så jag kan åka i väg i lugn o ro.

Ha en fortsatt bra dag puss

 

Liten sjukling

2010-12-21 @ 18:44:04

Hej i dag när jag slutat så snabbade jag mig upp på coop för att handla innan jag hämtade Ingrid. Precis när jag började så ringde tele och det va Lisa som va på dagis och hon berättade att Ingrid va sjuk. Så de va bara att snabba sig hem och mycket riktigt möttes jag av en sjuk liten tjej som låg på soffan och vilade.

Det är sällan Ingrid är sjuk men när hon väl blir de får hon väldigt hög feber och hon är livrädd för att ta medecin så jag har provat verkligen allt men inget går i. Inte helt lätt att tvinga i en femåring. Syster kom me glass och fick då hjälp med att hålla i Ingrid så vi kunde tvinga i henne medecin. Förhoppningsvis så kommer febern ge me sig inom kort, då jag redan ser en förbättring att hon inte alls kokar längre.

Vi har sovit i två timmar nu och nu ska jag baka lite scones så vi får någonting i magen förutom glass och dricka.

Kram och ha en fortsatt trevlig kväll sådär dagarna innna jul

Innebandy

2010-12-21 @ 12:52:45

Hej mina vänner sitter nu o passar barnen som kollar på film så jag bloggar från min iphone. i dag är de jobb som gäller och de är nnebandy tunering :) mina elever va så duktiga och tog sig till final , men har man en sån klockren coach som mig så är de ju givet . Snart ska vi kolla in lärare mot elever och efter att sett fyran är jag glad att jag inter med och förhoppningsvis få stryk av sexorna Ses i kväll kram på er

Julgranar

2010-12-20 @ 18:47:16

Dagen har varit allt annat än lugn, har hittat de flesta julklappar de är ju bra. Va även in till skolan med portfolion som skulle in i dag så nu kan jag bocka av det.

Fan alltså vilket väder de är de va hur jobbigt som helst att köra i detta väder och som tur var tog vi gamla vägen in till stan och de va tydligen bra för de hade varit kaos på riks 80.

Hann me en sväng på rusta oxå för att inhandla ny gran och passade på att köpa pynt till Ingrids lillgran de blev lite discobollar, balettskor, nallar och hellokitty polkastänger, en riktig prinsessgran =)

Granen i vardagsrummer fick ha förra årets kulor som går i silver. Har även hunnit me en fika och lekdejt med Karro och Xander. Det gäller att vara effektiv, men så är jag ju kvinna oxå =)
Nu ska jag ta och dammsuga för de är miljoners små skt barr över hela golvet.

Hörs



sömnlös

2010-12-20 @ 07:02:12

Godmorgon!! eller inte för jag har verkligen sovit som en kratta i natt... vaknar säkert en gång i timmen och legat och vridit mig. Började redan när jag skulle sova även fast jag va jätte trött så kunde jag inte sova utan snurrade runt i sängen som en proppeler för att hitta en skön sovställning.

Ska nu göra ordning frukost bestående av gröt och kaffe och sessan oboy lite mys sådär.

I dag är hela dagen fullplanerad lillan ska på förskolan och jag ska i väg o handla en ny julgran och julklappar, mamma hämtar upp mig kl tio så jag lär se till att va klar då.

Ha en bra dag mina vänner

Baka

2010-12-19 @ 18:13:32

typiskt hade varit till affären och följt listan till punkt men attans äggen blev kvar i affären så nå saffrans biscotti blev de inte i dag...Björkens goda chokladkola blev de ialla fall men efter att en liten socker råtta här hemma ätit upp hälften gör vi en ny sats i morgon.

Jag va i väg i det vidriga vädret och handlade, släpade på två tunga kassar och en galen hund som är som tokig i snön, de rann svett om mig när jag kom hem. De är mysigt när de snöar när man är inomhus =) Johan kom me Ingrid på em och vi fikade lite och planerade lite julklappsköp så nu är de klart.

Pluggandet har jag tyvärr kvar men ska kolla igenom de innan jag gör kväller.

Morgondagen ser ut att va full upp ska i väg o fixa lite klappar och en ny gran för den gamla gick av på mitten inte allt för snyggt med en gran utan topp.

Gokväll





Fläkten

2010-12-19 @ 11:58:14

Har precis gjort ren köksfläkten och kan bara säga urk!!! fy vad äckligt nu minns jag varför jag gör de så sällan, de är äckligt med allt kladdigt snusk som fastnar där. Men nu är fläkten som ny =) vänta ett halvår eller år innan den görs i gen.

Om nån timme ska jag hämta upp Ingrid och då ska vi handla ingridienser till julbaket som ska gå av stapeln i em.

Ska även träffa syster och Saga i hundgården så hundarna får busa av sig lite.

Nu ska jag skriva en lista så jag kommer i håg vad jag ska handla orkar inte gå flera ggr.

Ha en fortsatt bra 4 advent

 

Söndag

2010-12-19 @ 10:35:27

Tjohoo nu närmar sig julen med stormsteg =) Har just vaknat av åter en sovmorgon har nästan sovit ett dygn och känner mig utvilad och de va inte igår.

Fick just samtal från Johan att Ingrid hade utbrott och ville hem till mamma men jag sa att han skulle muta henne med Sean Banan ( ja de är de enda som går hem här hemma just nu) så de skakas mycket rumpa här hemma.

Listan med att göra saker växer tyvärr och dagens är att diska, ja fy sjutton har inväntat att berget av disk ska försvinna under natten, men icke de stod kvar så fint där när jag vaknade. Snabeldraken ska få göra sitt den med. Ska även kila ner i tvätts o kolla om de finns nå tvätttid i kväll.

Nu ska jag dricka lite mer kaffe och vänta på att lusten att börja ska infinna sig.

Och vet ni det är bara fem dagar kvar till jul whohoo

Puss och kram julegran

seg dag

2010-12-18 @ 22:39:21

I dag har dagen tillbringats mestadels på rygg, inte många knop gjorda här inte. Jag som hade planerat att hinna så mycket men jag har sovit och sovit hela dagen nästan men jag anser att man måste lyssna på kroppen och låta den styra i bland.

Va faktiskt upp till tempo för en snabb handling och då ringde Johan (Ingrids pappa) och frågade om han fick hämta henne o ha henne över natten, vilket han självklart fick.

Har tillbringat kvällen hemma hos bästa Lisa och surrat massa strunt även hon va barnledig, så skönt att umgås i bland utan att barnen pockar på uppmärksamheten.

Va precis ut me Affe på kvällskissen och ska snart krypa ner under täcket och sova så skönt och får hugga tag i de saker som jag skulle gjort i dag som tex pluggandet och jaga dammråttor.

Godnatt och sov gott

 

.....

2010-12-18 @ 22:28:27

Här kommer en lista som jag snodde från en annan blogg.

1. Hur gammal är du om fem år? 36
2. Vem var den sista du träffade? Lisa
3. Hur lång är du? 160 centimeter.
4. Vilken var den senaste film du sett? kommer inte i håg
5. Vem ringde du senast? johan6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Om Lisa ville äta med oss
7. Vad är dagens planer? Städa,, mysa
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Båda, beroende på vad jag gör
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? gifta
10. När såg du senast din mamma? idag vid lunch

11. Vilken ögonfärg har du? Gröna
12. När vaknade du idag? 10.00
13. Har du någon gång hittat en katt? nej
14. Vilken är din favoritplats? Hemma!
15. Vilken plats föredrar du minst?
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Hoppas att jag är bosatt i Åre och jobbar i skolan där.
17. Vad skrämde dig som barn? levande robotar
18. Vem fick dig att skratta senast? Lisa
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? möjligt att de finns hos mamma o pappa på vinden
20. Har du stationär eller bärbar dator? både och

21. Sover du med eller utan kläder på dig? På vintern med :-)sommartid naken
22. Hur många kuddar har du i sängen? 2 st för tillfället
23. Hur många landskap har du bott i? Gästrikland och stockholm
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Ja oj ja
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? barfota
26. Är du social? Ja
27. Vilken är din favoritglass? Ben & Jerrys haf baked
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Resa med familjen , köpa ny bil
29. Tycker du om kinamat? Mums
30. Tycker du om kaffe? Jag älskar kaffe!

31. Vad dricker du till frukost? Kaffe när jag jobbar blir de frukost på plats
32. Sover du på någon särskild sida? Nej, båda
33. Kan du spela poker? Ja
34. Tycker du om att mysa? vem gör inte det =)
35. Är du en beroendemänniska? Ja det erkänner jag
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Ja
37. Vill du ha barn? Absolut gärna två till
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska
39. Har du någonsin åkt ambulans? Ja
40. Föredrar du havet eller en pool? Havet såklart

41. Vad spenderar du helst pengar på? Kläder & inredning
42. Äger du dyra smycken? Nää tappar hopplöst smycken så de jag haft har tyvärr försvunnit 
43. Har du någon gång testat narkotika? ja men de va hundra år sedan
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? ostkrokar

44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Kaffe!
45. Vem är den roligaste människan du känner? Mikkis antar jag
46. Välj ett ärr på din kropp? ett på bikinilinjen efter Ingrids fördelse
47. Vad har du för ringsignal? vet ej
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? tror inte det
49. Flirtar du mycket? Ja love it
50. Vart togs din profilbild för din blogg? har ingen

51. Kan du byta olja på bilen? om jag måste så
52. Har du fått fortkörningsböter? faktiskt inte
53. Vilken var den senaste bok du läste? Kurslitteratur
54. Läser du dagstidningen? ja oftast varje dag
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Inte för tillfället hinner aldrig läsa
56. Dansar du i bilen?  bara sjunger
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? p3
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? julklappslista
59. När var du i kyrkan senast? oj förra våren tror jag

Ja ser de snöar

2010-12-18 @ 10:36:11

Godmorgon!! shit va de snöar ute... Jag har precis vaknat och sprang ut med en hund som avskyr att bli blöt.

Sitter i soffan nu och njuter av att vara helt ensam. Ska snart brygga på lite kaffe och sen sätta igång med pluggandet, vilket inte känns allt för lockamde i dag.

Får se när sessan kommer hem, känns som det blir en innedag i dag då vädret varken lockar mig eller Ingrid så vi ska nog hitta på nå.

Ha en bra dag , puss

Glöggkväll

2010-12-17 @ 22:08:19

Har precis kommit hem efte en jätte mysig kväll me tjejerna <3 vi spelade spel och bytte julklappar och tack Mikkis för fina julklappen=)

Kvällen va lugn med enbart saftglögg då vi hade preggo me oss (karolin är på tjocken)

Mikkis som vanligt vill aldrig va me på kort så korten blev ju inge vidare. Gissa vem som vann på yatzy hehe jag såklart jag regerar verkligen i det=) men så skulle vi spela tecken och det har jag aldrig gjort så man kunde tro jag va efterbliven eller nå...

Tycker verkligen inte om att gå själv ute på kvällen så jag ringde upp Marko så han fick göra mig sällskap i tele tills jag mådde dörren.

Nu ligger jag o Affe i soffan och myser och ska snart göra kväller följt av en lång sovmorgon.

Ha en fortsatt bra kväll puss






Fredag

2010-12-17 @ 16:24:00

Då börjar denna dag lida mot sitt slut... jag har precis slagit in julklappen till kvällens julklapps och glöggkväll.

Sitter nu och laddar med lite julmusik och njuter av att sitta ner en stund, idag har dagen varit rätt hektisk.

Magen står ut efter all tårta som vi på jobbet blivit bjuden på i två dagar=)

Har även spelat bandy me killarna i dag och insåg snabbt att min kondis måste förbättras under nästa år.

Fick en sån stor och härlig kram av en kille i klassen, dom är så goa allihopa men ska ha dem igen på tis =)

Ljuvlig dröm

2010-12-17 @ 08:07:15

I natt drömde jag en sån där härlig dröm som man aldrig vill vakna upp i från men som vanligt när drömmen är som bäst vaknar man och är skit arg o vill fortsätta in i drömmen. Sitter nu i lärarrummet försöker peta i mig lite frulle o en stor kopp kaffe. Skönt att de är fre i dag:) I kväll ska brudarna hem till Mikkis på Glögg och julklappsbyte kväll ska bli mysigt att umgås alla utan barn. Återkommer med bilder i kväll. Puss o ha en bra dag

En väldigt lång dag...

2010-12-16 @ 18:49:51

Hej i dag känns det som dagen aldrig skulle ta slut. Klev upp kl kvart över fem och va på förskolan kl halv sju för att droppa av Ingrid och sedan bege mig till jobbbet och i dag va jag med ettorna =). Gissa va som stog på schemat, haha pyssel hela dan i princip,men de gick bra de va rätt kul till min förvåning och barn i den åldern tycker ju allt man gör är fint, resultatet blev en sned och vind strut.

 

I bland blir jag galen av att inte ha bil som i dag när jag skulle behöva åka o handla men det sket sig orkar verkligen inte pulsa i snö med en bobb och en femåring på.

Stack hem till syster på grötmiddag i stället, tack för de.

Nu sitter vi och väntar på julkalendern och har precis badat båda två?=


 

Julpyssel

2010-12-15 @ 20:11:34

                                                                 



Jag har faktiskt rätt dåligt samvete för att jag inte är en perfekt mamma som är duktig på att pyssla,
helt ärligt jag tycker de är skittråkigt...samma med att baka men de kan jag men det är ju så tråkigt och sen äter jag bara upp det på en gång.

De där me att spara för att om man får besök de funkar inte hos oss, kan vara brist på karaktär...

Får lite smått ångest över att alla är så husliga och ska vara så duktiga me sitt pysslande är de bara jag som verkligen lägger de på hyllan och väntar till Ingrid ber mig om de, är oerhört tacksam över att förskolan tar en stor del av den biten.

I helgen ska vi dock ge oss på lite godis och saffrans biscotti och hoppas att vi kan spara en kola till jul =)


Köpis

2010-12-15 @ 18:55:55

Efter jobber plockade mamma upp mig och vi drog vidare mot köpis det va läge att inhandla lite julklappar och mat som är något nödvändigt ont. fick följa me.

I kväll blir de tidigt ska böraj sju i sagt efter nyår ja just de nya tag då, fy va patetiskt de lät men så är de man måste njuta av julens läckerheter.                                                 

Hittade en hel del faktiskt så nu är de inte många kvar och det känns rätt skönt, måste bara hitta ett vitt nintendo till Ingrid bara.

Fick även me mig ett par nya jeans hem eftersom jag blivit för fet för alla andra. Självklart fick en ny amaryllis följa med oxå bara den hinner slå ut innan jul 

                                                 

Grrrr

2010-12-15 @ 18:44:21

Gud va jag är trött över blogg.se nu de har krånglat hela fucking dagen mina inlägg försvinner men vad gör de när jag kan skriva tusen nya hehe

                                                

Kafferast

2010-12-15 @ 09:55:44

Sitter i lärarrummet och tar en behövlig kaffepaus. Sitter och planerar em ska hinna me både handling dammsuga och planera helgens aktiviteter. Ska höra me tant Lisa eller tant karolin om Ingrid kan va där när jag handlar. Känns som tusen saker att hinna med innan jul men har lovat mig själv att inte stressa sönder.

Jobba

2010-12-15 @ 06:46:59

                                   



Sitter som två zombis i soffan och ska snart dra iväg till förskolan och jag ska till skolan och jobba i dag, ska bli så kul att träffa barnen i dag igen =) gullungar allihopa

Hoppas ni får en fin dag, puss och kram

Spindel fobi

2010-12-14 @ 22:09:23

I kväll har vi haft spindel safari här hemma eller rättare sagt jag har letat en spindel.

Ingrid kom inspringande till mig helt hysterisk att en spindel hade attackerat henne, stackarn är så rädd för spindlar, hur man nu kan vara de jag tycker de är rätt söta. Men när jag gick in o leta efter spindeln fanns ingen där så jag funderade hur ska jag få Ingrid att somna om , jag försökte allt men inget hjälpte inte ens att ja låtsades spola ner den i toan, så i natt har jag en vild liten femåring i sängen som tar lika mycket plats som en vuxen karl

Nu ska jag göra kväller för i morgon blir de jobb och de ska bli så skoj natti natti <3

Tävla

2010-12-14 @ 22:04:00


va med och tävla du med på crazyangel.blogg.se

Trött...

2010-12-14 @ 14:09:14

Undra om den rådande tröttheten beror på att det är slutet av året det är i allafall min teori, att orken för hela året börjar ta slut.

Det ska bli underbart med jullov snart att slippa passa tider och bara ta dagen som den kommer, Ingrid kommer vara långledig hon me. Jag anser att alla barn har rätt att få vila upp sig de me om så möjlighet finns.

Kan inte uttrycka hur skönt det ska bli med ledighet med start på fredag em för på fre väntar jobb först.

                       

Jul i vårt hus

2010-12-14 @ 08:35:18

Godmorgon alla pigga och morgon trötta som jag själv är vareviga morgon.

Jag njuter av de dagar jag och min lilla flicka kan ta de lugnt på morgonen, äta frukost tillsammans med tända ljus och bompa i bakgrunden.

kaffe för mig är heligt på morgonen det är nog de bästa med att kliva upp att få njuta av dagens första kopp Mmmm.

Ingrid sitter och äter tomtegröt med en liter kanel på ungefär och funderar över varför tomten inte ser lika ut på alla program ja vad ska man svara på de... försöker säga att tomten kanske hade haft för lite mat de är därför han är så smal i bland....

Jag kan fortf inte äta pga min brända tunga efter för hastigt intagande av glögg men vem kan låta bli när de är så gott...

Jag vill uppmana alla att skänka en tanke till de människor som inte är lika lyckligt lottade som vi är att skänka ett bidrag till de människor som är ensamma under jul eller inte har mat på bordet, det är ett stort mörket antal av barn i sverige som inte kommer att kunna fira jul med sina föräldrar eftersom de inte finns pengar till  varken julklapparmat på bordet eller  så kontakta närmaste kyrka eller varför inte vara volontär under jul, det finns många organisationer att skänka en slant som passar alla plånböcker. Unicef har ett jätte bra julklappstips att ge bort i julklapp. Det tänker jag i alla fall göra.

Ha en fin dag och vi i vårat hus fortsätter med julstök med endast tio dagar till jul

    

Kärlekens tunga

2010-12-13 @ 12:55:54






Vem har påstått att kärlek ska vara nå naturligt och lätt??? enligt mig kan de räknas som ett sjuktillstånd med grubbel och åter grubbel...

Det finns en man i mitt liv men mer än så är det inte. Han har funnits där i många många år både som vän och mer intimt och han kommer alltid att vara en del av mig vi är så lika men ändå inte, trots att vi är i från varann långa perioder så känns de alltid naturligt när vi åter igen ses <3<3<3 han är min bästa och finaste vän han förstår mig nog bättre än många av mina kvinnliga vänner . när jag är med han kan jag verkligen öppna mig vara sig själv till hundra procent.

I dags läget är han bara min vän och det räcker långt för vänner växer inte på träd... trots många hårda ord och oenigheter så finns han där det räcker med att jag hör hans röst i telefon så vet ja att allt kommer att ordna sig, hans röst har en lugnande verkan på mitt hysteriska och katastrofala tankar som lätt kan målas upp inom mig.

Tack för ditt samtal i dag nu kan jag genast sluta oroa mig.

Om en vän inte är det jag skrivit om nu ja då vet inte jag vad man kan kalla en vän

Lucia

2010-12-13 @ 10:30:42

De va inte igår men livet har lekt berg och dalbana med mig de senaste året men nu tror ja att jag hittat rätt körbana igen, livet är på topp för de mesta. Jag har haft en enorm lust att börja blogga igen men tiden, orket intresset från både min och din sida kanske inte har varit hundra, men nu ger jag de ett försök.

I dag är de lucia vilket känns jätte konstigt då Ingrids förskola hade lussefirande i fredags redan, Hade helt missat att de va i dag så nån lucia på tv blev de inte för då låg våra små huvuden på kudden och knoppade.

bjuder på en bild från i fredags på min lilla lucia